top of page
Post: Blog2_Post

מתכון משגע עוגת פרג עשירה בבצק עלים קלאסיקה מהמטבח ההונגרי - מתכונים מהרשת

מתכון משגע עוגת פרג עשירה בבצק עלים קלאסיקה מהמטבח ההונגרי - מתכונים מהרשת


זו אחת הקלאסיקות של המטבח ההונגרי–יהודי: עוגת פרג בבצק עלים, פריכה ונדיבה בפרג.


מצרכים:

לבצק:

500 גרם בצק עלים קנוי (רצוי מופשר לילה במקרר)


למלית פרג:

250 גרם פרג טחון טרי (חשוב מאוד אחרת יוצא מריר)

1/2 כוס סוכר (או יותר, לפי הטעם)

1 שקית סוכר וניל או חצי כפית תמצית וניל

1/2 כוס חלב

50 גרם חמאה

1/2 כפית קינמון (רשות, אבל מוסיף ניחוח)

50 גרם צימוקים מושרים במים חמים או רום (רשות)

קליפה מגוררת מחצי לימון (רשות)


לציפוי:

אבקת סוכר לפיזור נדיב מלמעלה


אופן ההכנה:

הכנת המלית:

בסיר קטן חמם חלב, סוכר וחמאה עד שהסוכר נמס.


הוסיפו את הפרג הטחון, ערבבו היטב 3-4 דקות עד שהתערובת מתאחדת.


הוסיפו וניל, קינמון, קליפת לימון וצימוקים (אם משתמשים).


הורידו מהאש ותותנון למלית להתקרר לגמרי (חשוב! אחרת תהרוסו את הבצק).


הכנת הבצק:

חלקו את בצק העלים ל-2 חלקים שווים.

רדדו כל חלק לעלה מלבני בעובי כ-1/2 ס”מ.


הרכבת העוגה:

הניחו עלה אחד בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

מרחו עליו את כל מלית הפרג בשכבה אחידה ועבה.

כסו בעלי הבצק השני וסגרו את הקצוות היטב (כמו "כריך").

דקרו את החלק העליון בעזרת מזלג בכמה דקירות, כדי לאפשר לאדים לצאת.

חממו תנור ל-180 מעלות (חום עליון-תחתון).

אפייה כ-30-35 דקות עד שהבצק עלים תפוח וזהוב יפה.

יש לתת לעוגה להתקרר לחלוטין.

פזרו שכבה יפה של אבקת סוכר מלמעלה.


בהצלחה

***********

מוצר מומלץ 💥💥

משטח אפייה מסיליקון - המקורי והאיכותי בשלושה גדלים לבחירה, ובמחיר בלעדי

לפרטים ולהזמנות 👇🏼

לקבלת המתכונים שלנו בוואטסאפ👇🏽

ree
ree

תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג
  • Facebook

פודילס ישראל

©2022 by Foodeals
.

bottom of page