פאייה דג פורל ים - נועם זיגדון
- נועם זיגדון

- 31 ביולי 2022
- זמן קריאה 1 דקות
פאייה דג פורל ים
אורז אפונה דגים פלפל חריף
שום לימון וזעפרן הכל בסיר אחד
מהמטבח הספרדי
כוס מדידה חד פעמית חמה
5 מנות דג פורל ים
3 כוסות אורז
1 בצל גדול קצוץ דק
5 שיני שום כתוש
½ פלפל צי'לי חריף פרוס דק
2 כוסות אפונה קפואה
10 חוטי זעפרן
¼ כוס שמן זית
½-4 כוסות מים
½ כף מלח
¼ כפית פלפל שחור
לקישוט:
מיץ מלימון שלם
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
פלפל צ'ילי חריף
¼ כוס אפונה קפואה
לחמם סיר רחב עם שמן זית
לשטוף את הדג ולסחוט טוב
לפזר עליו מלח ופלפל שחור
לטגן את הדג משני צדדים
להוציא מהסיר
באותו הסיר לטגן את הבצל עד לקבלת גוון שחום
להוסיף את השום האפונה והזעפרן
לטגן כשתי דקות
לתבל
להוסיף את המים להביא לרתיחה
לשטוף את האורז ולהוסיף לסיר
לבשל על אש גבוהה עם סיר פתוח
עד שהמים יגיעו לגובה האורז
לסדר את הדגים בתוך הסיר
לכסות את הסיר ולבשל על אש נמוכה כ-20 דקות
לכבות את הגז
לפזר פיטרוזליה קצוצה
פלפל צ'ילי חריף
לסחוט מעל הכל מיץ מלימון שלם
באהבה נועם זיגדון








תגובות