מתכון משגע לחמניות עננים טעימות וממכרות - אילנה לוי
- אילנה לוי
- לפני 9 שעות
- זמן קריאה 1 דקות
מתכון משגע לחמניות עננים טעימות וממכרות - אילנה לוי
הבצק:
בקערת המיקסר לנפות 1 ק"ג קמח, 4 כפות סוכר, 2 כפות שמרים יבשים. לערבב.
להתחיל ללוש ולהוסיף רבע כוס שמן, 2.5 כוסות מים פושרים לפי כוס מידה אוניברסלית. אם אין אז כוס ח.פ. לשתיה חמה. כשהבצק מתגבש מעט, להוסיף 1 כף מלח. ללוש לבצק חלק כ - 8 - 10 דקות.
לשמן במעט שמן את הבצק. לכסות ולעטוף היטב בשקית ניילון גדולה,(שקית פח אשפה נקיה) מעל להניח מגבת ולהתפיח כשעה ורבע. להוריד נפח ולהמשיך להתפיח כחצי שעה נוספת.
על משטח מקומח מעט לחלק את הבצק ל- 10 - 12 חלקים. לרדד מעט כל חלק ולגלגל לגליל.
לגלגל את הגליל עד שנעשה ארוך וליצור כל צורה שרוצים, שמיניות או חלות משלושה גלילים לצמה.
להניח את הלחמניות שעיצבנו על נייר אפיה בתבניות התנור. לכסות בניילון גדול ולהתפיח כ - 40 דקות. (בחורף זמן ההתפחה ארוך יותר. בקיץ אפשר רק חצי שעה).
לחמם תנור ל - 180 מעלות. למרוח את הלחמניות בתבנית הראשונה בביצה טרופה ולפזר שומשום מעל. להכניס לתנור ולאפות כ - 40 דקות.
כל פעם תבנית אחת לא טורבו.
חמש דקות לפני שמוציאים את התבנית הראשונה, למרוח ביצה ושומשום בתבנית השניה ולהכניס לאפיה.
כדי לשמור על טריות ממש כאילו יצאו מהאפיה, יש לחכות 5 -7 דקות לאחר שהוצאנו את הלחמניות מהתנור, להכניס לשקית ניילון לסגור בקשירה היטב ולהכניס למקפיא.
בהצלחה - אילנה לוי
************
מוצר מומלץ 💥💥
מבחר תבניות אפייה אנודייז איכותיות - במגוון דגמים לבחירה
להזמנות 👇🏼
⏬
הצטרפו לקבוצת הדילים והמבצעים שלנוֻ 👇🏽
💖


תגובות