top of page
Post: Blog2_Post

מתכון אליפות כנפיים מטוגנות בסגנון תאילנדי קריספיות חריפות ובטעם בלתי נשכח - מתכונים מהרשת

מתכון אליפות כנפיים מטוגנות בסגנון תאילנדי קריספיות חריפות ובטעם בלתי נשכח - מתכונים מהרשת


מצרכים:

לכנפיים:

1 ק"ג כנפיים מחולקות

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית שום גבישי

1/2 כפית ג’ינג’ר יבש (לא חובה אך מומלץ)

1/2 כוס קורנפלור

שמן לטיגון עמוק


לרוטב התאילנדי החריף:

4-5 פלפלי צ’ילי אדומים טריים קצוצים

2-3 פלפלי צ’ילי ירוקים טריים קצוצים

3 שיני שום כתושות

חתיכה קטנה ג’ינג’ר מגורד (כפית)

3 כפות רוטב דגים

2 כפות סויה

2-3 כפות סוכר חום

2 כפות מים

1 כף מיץ ליים טרי


להגשה:

כוסברה קצוצה גס

שומשום קלוי

פלחי ליים טריים

(אפשרי: מתבל צ’ילי ירוק חרפרף בצד)


אופן ההכנה:

מערבבים את הכנפיים עם מלח, פלפל, שום וג’ינג’ר יבש. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב עד שכל כנף מצופה בשכבה יבשה ודקה.

מחממים שמן עמוק לטמפרטורה של 170-180 מעלות ומטגנים את הכנפיים כ-12-14 דקות עד שהן זהובות ופריכות במיוחד. מוציאים לרשת או לנייר סופג.


לרוטב:

במחבת רחבה מחממים מעט שמן ומטגנים את הצ’ילי האדום, הצ’ילי הירוק, השום והג’ינג’ר למשך כדקה עד שהניחוח מתפשט. מוסיפים את רוטב הדגים, הסויה, הסוכר החום והמים.

מביאים לרתיחה עד שהרוטב מצטמצם ומקבל מרקם סמיך ומבריק. מוסיפים לבסוף את מיץ הליים ומערבבים.


מוסיפים את הכנפיים המטוגנות למחבת, ומצפים היטב ברוטב מכל הצדדים עד שהן ספוגות בטעמים.


מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל שומשום קלוי, כוסברה טרייה וצ’ילי טרי למי שאוהב חריף באמת. מגישים חם עם פלחי ליים ומתבל צ’ילי ירוק בצד, פשוט חגיגה תאילנדית בבית!


מתבל צ’ילי ירוק חרפרף (מהיר):

מערבבים בקערה 4 צ’ילי ירוקים קצוצים, שן שום כתושה, כף סוכר, 2 כפות רוטב דגים, 2 כפות מיץ ליים וכף מים.

טועמים ומאזנים בין מתוק, חמוץ, מלוח וחריף בדיוק כמו בתאילנד.


כנפיים מטוגנות תאילנדיות סופר קריספיות חריפות, ריחניות ומפוצצות בטעמים כמו בדוכני הרחוב של בנגקוק. פשוט טעם בלתי יאומן.


תהנו

***********

מוצר מומלץ 💥

מארז 3 מחבתות קוטר: 20, 24, 28 ס"מ. עם הנקודה האדומה מבית darna במחיר בלעדי!

לפרטים ולהזמנות 👇🏼

לקבלת המתכונים שלנו בוואטסאפ👇🏽

ree
ree


תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג
  • Facebook

פודילס ישראל

©2022 by Foodeals
.

bottom of page