מתכון מפורט קובה סורית מטוגנת פשוט מעדן בטעם של בית - יפה זערור
- יפה זערור

- 9 באוק׳
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 10 באוק׳
מתכון מפורט קובה סורית מטוגנת פשוט מעדן בטעם של בית - יפה זערור
מרכיבים לבצק:
1/2 קג בורגול גרוס דק (גרישה)
1 כוס סולת
1/2 כוס קמח
כפית בהרט
מעט קינמון
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
3 כפות שמן קנולה
למלית:
2 בצלים גדולים קצוצים
500 גרם בשר טחון (בקר ומעט כבש)
צנוברים
1 כף בהרת
פלפל שחור, מלח
אופן הכנת הבצק:
לשטוף את הבורגול, להשרות במים (לא חמים) למשך חצי שעה.
לסחוט היטב היטב, בכל פעם חופן ולהעביר לקערה.
להוסיף את כל שאר המרכיבים וללוש היטב.
אם יש צורך להוסיף בהדרגה כל פעם מעט מאוד מים, להתחיל מכף אחת. ללוש עד לקבלת עיסה בעלת מרקם אחיד, שתהיה מוצקה, לחה ודביקה מעט (כמו פלסטלינה). מנסים לעבד אותה ביד ובודקים שהיא עמידה ולא תיסדק בזמן המילוי ואחריו.
עדיף במיקסר עד קבלת בצק מושלם.
טועמים ומתקנים תיבול.
מכסים את הקערה במגבת ומשאירים ל 30 דקות בטמפרטורת החדר להתמצקות, לשים קלות ומתחילים במילוי.
הכנת המלית:
מוזגים שמן למחבת גדולה ומטגנים את הבצל הקצוץ תוך ערבוב עד שקיפות זהובה.
מוסיפים למחבת את הבשר ומטגנים על להבה בינונית כ-10 דקות תוך בחישה ופירור הגושים, עד שהבשר משנה את צבעו ומבושל. מוסיפים את התבלינים והצנוברים טועמים ומתקנים תיבול. יש המוסיפים גרגרי רימון.
הרכבת הקובות:
מכינים קערת מים לטבילת הידיים. מקפידים שהידיים תהיינה לחות לאורך כל העבודה למניעת ההתייבשות של הקובה..
קורצים מהבצק כדורים בגודל כדורי פינג פונג, אחידים בגודלם. מניחים על תבנית ומכסים בניילון לשמור על הלחות.
אוחזים כדור בצק ביד אחת ובעזרת האצבע המורה של היד השנייה יוצרים גומה במרכז הכדור. מעבדים את קירות המעטפת לשקע בצורת אצבעון ארוך (קונוס).
מעטפת הקובה צריכה להיות דקה, אחידה ויצבה.
בעזרת כפית ממלאים כל קובה במלית הבשר, סוגרים בזהירות את הקצה הפתוח ויוצרים מעין שני זנבות בקצוות. יש לוודא שלא נדבקו פירורים מהמלית לבצק ושלא יהיו חורים במעטפת שיאפשרו לשמן לחדור לתוך הקובה.
מסדרים את הקובות במגשים בשכבה אחת ומכניסים למקפיא. כשהקובות קפאו (לאחר מספר שעות), מחלקים לשקיות המיועדות להקפאה. רושמים על השקית תאריך ומאחסנים במקפיא עד הטיגון.
הקובות זמינות לטיגון מיד לאחר הכנתן, או ישר מהמקפיא לסיר השמן החם, לא להפשיר
לטגן בסיר קטן בשמן חם ועמוק, בכל פעם כחמש קובות, כשמזהיב להוציא ולהניח על נייר מגבת לספיגת השמן.
להיזהר מאוד, כשמטגנים קובות קפואות השמן קופץ בשל רסיסי המים
בהצלחה
***********
מוצר מומלץ 💥💥
סיר טיגון 24 ס"מ 4 ליטר איכותי ומומלץ איכותי ומתאים לכל סוגי הכיריים. מחיר בלעדי!🇮🇱
לפרטים ולהזמנות 👇🏼
⏬
הצטרפו לקבוצת הדילים והמבצעים שלנו 👇🏽
..









תגובות