top of page
Post: Blog2_Post

מומלץ! ככה תכינו את סיר הברכות לערב החג בראש השנה - השף דוד גדג'

מומלץ! ככה תכינו את סיר הברכות לערב החג בראש השנה - השף דוד גדג'


מצרכים:

תבנית עגולה גדולה/סואטז׳ 40 ס״מ קוטר

פרוסות משני בצלים לבנים מקולפים

מניפות משני תפוחי אדמה מקולפים

פרוסות מקוביה של דלעת

חצי דלורית עם הקליפה ובלי הגרעינים

קישוא קרע אחד חצוי

שני קישואים שלמים

שלושה גזרים חצויים לאורך

כרישה אחת חתוכה לארבע חתיכות

ארבעה גבעולי סלרי ללא עלים

שלוש כוסות מים

שלו כפות שמן זית

כף מלח גס

חצי כפית פלפל שחור

שלוש כפות שמן זית

כף וחצי מלח גס

חצי כפית פלפל שחור טחון

חבילה אחת של עלי סלק/מנגולד

300-400 גרם לוביה טרייה

חצי כפית קינמון

שלוש כפות סילאן


להגשה:

תמרים צהובים

תפו״ע פרוס

גרעינים מרימון אחד

דבש


אופן ההכנה:

1. לסיר סוטאז רחב או תבנית רחבה מכניסים את הבצל כמצע ואז את כל ירקות הברכה חוץ מעלי הסלק והלוביה. מסדרים הכי יפה שיכולים, לבחירתכם לכו עם הדימיון.


2. ⁠מוסיפים את המים, שמן הזית, מלח גס ופלפל שחור. חשוב שהמים יבצבצו מהירקות אך לא יכסו אותם.


3. נכסה את הסיר בנייר אפיה ומעל נייר כסף ונכניס לתנור על 180 מעלות לחצי שעה, המטרה היא לרכך את הירקות ולצמצם את הנוזלים לרוטב.


4. ⁠נסיר את הכיסוי ונוסיף את עלי הסלק והלוביה בצורה יפה ואסתטית.


5. ⁠נפזר מעט קינמון מעל לכל ונזלף את הסילאן. שוב נכסה ונחזיר לתנור לעוד חצי שעה של בישול.


6. בסיום חצי השעה נסיר את הכיסוי, נרים את הטמפ׳ ל-200 מעלות ונעניק צבע שזוף לכל תוכן הסיר - בערך 15-20 דקות.


7. ⁠לפני ההגשה לשולחן, נצרף את התמרים, תפוחי עץ, רימונים ודבש בצורה אסתטית כך שנקבל סיר שנראה בדיוק כמו הסיר שהכנתי בתמונה.


זהו זה , זה מוכן.

אני ממליץ אחרי שלב הברכות לצרף קוסקוס לשולחן וזה פשוט שילוב מנצח יחד.


בהצלחה ובתאבון

ובאהבה ממני אליכם

השף דוד גדג׳



********

מוצר מומלץ 💥💥

מארז טיגון מולטי קוקר המקורי 3 ב-1 מבית food apeal להכנה והגשת טוגנים פריכים במיוחד - מהדורה מוגבלת

לפרטים ולהזמנות 👇🏼

לקבלת המתכונים שלנו בוואטסאפ👇🏽


ree

ree


תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג
  • Facebook

פודילס ישראל

©2022 by Foodeals
.

bottom of page