לחמניה איטלקית עם קצפת - מריטוצו - נועם זיגדון
- נועם זיגדון
- 20 במאי 2023
- זמן קריאה 1 דקות
לחמניה איטלקית עם קצפת - מריטוצו - נועם זיגדון
לבצק:
½-3 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
½ כפית מלח
1 ביצה L
100 גרם חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
1 כפית גרידת לימון
1 כוס חלב
להברשה : ביצה טרופה
לסירופ סוכר:
½ כוס סוכר
½ כוס מים
להרתיח כ-3 דקות
לקצפת
½-1 מיכלים שמנת להקצפה
2 כפות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
לא חובה
ללוש את הבצק כ-10 דקות
להתפיח כשעה עד שיכפיל נפח
לחלק את הבצק ל-18 חלקים
לכדרר לכדור אליפסה
להניח בתבנית
ולהתפיח שוב כ-½ שעה
להבריש בביצה
לאפות בתנור שחומם מראש
על 180° כ-35 דקות עד שמשחים
להבריש את הלחמניות בעודן חמות בסירופ
לקרר היטב
להקציף את השמנת עם הסוכר
והוניל לקצף יציב
לעשות חתך בלחמניה
לזלף את הקצפת
לפזר אבקת סוכר
*ניתן להקפיא
באהבה נועם זיגדון 💞
**********
המלצת האתר:
ניתן לרכוש אצלנו בחנות את משטח האפייה המקורי והאיכותי מסיליקון איכותי 👇🏽


Comentarios