top of page
Post: Blog2_Post

הכי קלה וטעימה חלה מושלמת לשבתות וחגים - ליטל אשואל

הכי קלה וטעימה חלה מושלמת לשבתות וחגים - ליטל אשואל


1 קילו קמח לבן מנופה


2 כפות שמרים יבשים


4 כפות סוכר


חצי כוס שמן


3-3.5 כוסות מים


1 כף מלח


אופן הכנת הבצק:

בקערת המיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים יבשים וסוכר, מערבבים קלות. מוסיפים שמן ומים ומתחילים לישה על מהירות בינונית עד לאיחוד הבצק סביב הוו, מוסיפים מלח וממשיכים ללוש חמש דקות מלאות.


טיפ: קמחים שונים סופחים כמות שונה של נוזלים,


אם עברו חמש דקות והבצק לא מרגיש רך ונעים זה הזמן לתקן ואפשר! הוסיפו חצי כוס מים והמשיכו ללוש עד שנטמעת בבצק. המטרה - בצק רך ונעים!


בצק שיצא קשה ולא תתקנו יתן חלה דחוסה ולא טעימה.


מעבירים לקערה משומנת קלות עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים שעה להכפלת הנפח. מעצבים חלות /לחמניות, שימרו על קליעה לא הדוקה מידי, זה מה שיוצר פיצוצים בחלות! אם תקלעו עם אוויר יהיה להן לאן לתפוח.


טיפ: על החלות שעיצבתם והנחתם על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה התיזו שפריץ קטן של ספריי שמן והניחו ניילון. התפיחו שנית לא לוותר!


הכינו תערובת הברשה לחלות:


בקערית טורפים 1 חלמון+ כף חלב/מים + קורט מלח, מברישים את החלות, מפזרים שומשום/קצח/פרג


אופים ב180 מעלות בתכנית טורבו למשך 25-30 דקות.


צננו על רשת.

********

מוצר מומלץ 💥💥

מבחר תבניות אפייה אנודייז איכותיות - במגוון דגמים לבחירה

להזמנות 👇🏼

הצטרפו לקבוצת המתכונים והמבצעים שלנו בוואטסאפ 👇🏽


ree

  • Facebook

פודילס ישראל

©2022 by Foodeals
.

bottom of page