פטריות ממולאות בפרגיות - אביגיל מייזליק
- אביגיל מייזליק
- 29 באוג׳ 2022
- זמן קריאה 1 דקות
פטריות ממולאות בפרגיות
דרגת קושי: קל פלוס זמן טיגון: 20 ד’ 6 מנות
6 פטריות גדולות למילוי
300 גר’ פרגיות (או חזה עוף, או אנטרקוט)
בצל קטן קצוץ דק
3 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
3 כפות פטרוזיליה, כוסברה או בזיליקום קצוץ
2 כפות רוטב סויה
כף רוטב צ’ילי מתוק
מלח ופלפל
כוס פירורי לחם
2 ביצים טרופות
שמן לטיגון
לרוטב:
בצל קטן קצוץ דק
2 שיני שום כתוש
3 כפות שמן זית
3 כפות יין לבן
חבילת קרם קוקוס (250 גר’)
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל
מסירים בזהירות את הרגלייים של הפטריות. ניתן לקצוץ אותן ולהוסיף לפרגיות. מנקים היטב את הפרגיות משאריות סחוס ועצמות, חותכים לקוביות בגודל 1 ס”מ ושמים בקערה. מוסיפים את שום הכתוש, עשבי התיבול ושמן הזית, מלח ופלפל. מערבבים.
מחממים מחבת, מוסיפים את שמן הזית והבצל הקצוץ ומטגנים 2 ד’, מנמיכים את האש ומטגנים עוד כ-10 ד’, עד להזהבה. מגביהים שוב את האש, מוסיפים את הפרגיות וכל המרינדה שלהן, רוטב סויה ורוטב צ’ילי מתוק, ומטגנים עד שהן מזהיבות – כ-6-7 ד’. מסירים מהאש ושומרים בצד. מטגנים את הפטריות על החלק התחתון שלהן למשך 2-3 ד’. מצננים מעט וממלאים כל פטריה במלית.
טורפים את הביצים בצלחת עמוקה ושופכים את פירורי הלחם על צלחת שניה. טובלים את הפטריות בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם. מחממים שוב מחבת עם שמן לטיגון ומטגנים את הפטריות עד להזהבה מכל צד. מעבירים לניר סופג ושומרים בצד.
מכינים את הרוטב: מזהיבים את הבצל בשמן בסיר קטן על אש בינונית 4-5 ד’, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה, מבשלים 2 ד’ שהיין יצטמצם מעט ומוסיפים את קרם הקוקוס והפטרוזיליה. מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים 3-4 ד’, עד שהרוטב מסמיך מעט.
מגישים את המנה: מסדרים על הצלחת את הפטריות, יוצקים עליהם את הרוטב ומגישים מיד.

Comments