מתכון מנצח עוגת רוגלך שמרים ושוקולד שחובה להכין - אילנה טל
- אילנה טל - ככה אני אופה את זה
- 20 באוג׳
- זמן קריאה 2 דקות
עוגת רוגלך שמרים ושוקולד
בטירוף
הבצק מתאים לכל מאפה מתוק בכל צורה אתם תבחרו
בצק שמרים מתוק בסיסי שלי
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
קורט מלח
כוס סוכר
3 שקיות סוכר ווניל
4 ביצים
כוס שמן
2 כוסות מים פושרים,או לפי ספיגת הקמח
(חצי כוס כבר בסטרטר) תתחילו לאט לאט עם המים,ותוסיפו במידת הצורך
מתחילים בסטרטר(תערובת שאני מתפיחה לפני שמוסיפה לקמח)
בקערית קטנה רני מערבבת 2 כפות שמרים יבשים, כף סוכר וחצי כוס מים פושרים, לערבב היטב ולהניח בצד ל 5 דקות להתפחה
בקערת המיקסר
קמח מנופה
סוכר וסוכר וניל נערבב
נוסיף את הסטרטר ונערבל במהירות נמוכה
נוסיף שמן וביצים אחת אחת
בסוף נוסיף מים, בכל פעם חצי כוס ואם צריך אז גם את השאר אבל רק אם צריך,הבצק מעט דביק.
משמנים קערה ומעבירים את הבצק ולשים טיפה ידנית.
מכסים ומניחים להתפחה מלאה עד הכפלת הנפח,אין זמן מדויק זה יכול לקחת שעה ולפעמים יותר, אפשר להתפיח גם לילה במקרר ואף רצוי בקיץ
מחלקים ל 4 כדורים ומכסים לרבע שעה.
יוצרים כל צורה שרוצים כי אין גבול ליצירתיות
אני הכנתי כעוגת רוגלך,ניתן לאפות אותם גם כיחידות
רידדתי כדור לצורה אובלית ארוכה
מרחתי מעל מלית שוקולד ביתי שלי ומעל נוטלה, רידדתי כדור בצק נובף וכיסיתי מעל השוקלד, ריששתי לרוחב וחתכתי למשלושים צרים וארוכים
גילגלתי לרוגלך וסידרתי בתבנית במרווחים
התפחתי,מרחתי ביצה והכנסתי לאפיה לתנור שחומם מראש ל 190°
לאחר האפיה לפנק בסירופ סוכר
לסירופ סוכר
כוס מים
כוס סוכר
1 סוכר וניל
טיפונת מיץ לימון סחוט טרי
להרתיח ולבשל כ10 דקות
למלית שוקולד פרווה שלי אל תוותרו ותכינו כפול כי זה טעים בטירוף ותפוצצו את העוגה בשוקולד
200 גרם מחמאה רכה מאוד,לא מומסת
3/4 כוס סוכר
כף תמצית וניל
3 כפות קקאו
לערבב הכל יחד למרקם משחתי ונח למריחה
*************
מוצר מומלץ 💥💥
מבחר תבניות אפייה אנודייז איכותיות - במגוון דגמים לבחירה
להזמנות 👇🏼
⏬
הצטרפו לקבוצת הדילים והמבצעים שלנו 👇🏽
💖


תגובות