בקלאווה עיראקית כמו במסעדות - נועם זיגדון
מלפוף - בקלאווה עיראקית מומלץ
11 דפי פילו
200 גרם שקדים
150 גרם פיסטוקים
200 גרם אגוזים
½ כוס סוכר
1כפית הל טחון
¼ כפית ציפורן לא חובה
¼ כפית קינמון לא חובה
סירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
מיץ מחצי לימון סחוט
להביא לרתיחה
להנמיך להבה ולבשל 10 דקות
טוחנים את השקדים האגוזים והפיסטוק טחינה בנונית לא גסה מידי ולא דקה מוסיפים את הסוכר והתבלינים ומערבבים
פורסים עלה מורחים שמן משני הצדדים
שמים בקצה לרוחב של הדף
2 כפות גדושות מהמלית
שמים שיפוד או מוט בעובי 1 ס"מ בקצה
מגלגלים את העלה עד הסוף
מהדקים בעזרת המקל מכווצים את המלפוף
מוציאים את המקל
ומניחים בתבנית משומנת
מברשים את כל המלפוף עם שמן
מכניסים לתנור שחומם מראש
על 180° כחצי שעה עד שמשחים
שופכים את הסירופ שהתקרר
על המאפה כשהוא חם
מפזרים פיסטוקים קצוצים
מצננים היטב וחותכים
באהבה נועם זיגדון ❤️
********
מוצר מומלץ❣️
משטח האפייה המקורי והאיכותי בשני גדלים לבחירה, ובמחיר בלעדי.
לפרטים ולהזמנות 👇🏼
⏬
הצטרפו לקבוצת הדילים והמבצעים שלנו בוואטסאפ 👇🏽


Comments