רכה ועסיסית עוגת שוקולד של פעם בטעם ילדות - אילנה טל
- אילנה טל - ככה אני אופה את זה
- 25 באוק׳ 2024
- זמן קריאה 1 דקות
רכה ועסיסית עוגת שוקולד של פעם בטעם ילדות - אילנה טל
כשהיתי ילדה לעוגת שוקולד קראנו עוגה "כושית" בלי לפגוע חלילה באמירה אבל זו היתה העוגה הכי טעימה בעולם
והכי פשוטה מתכון של אימוש שלי האלופה
מלווה אותי כבר 30 שנה
אז איך מכינים?
בסיר קטן על אש נמוכה נמיס יחד:
200 גרם חמאה או מחמאה לפרווה
חצי כוס סוכר
4 כפות קקאו
כוס מים
כף תמצית וניל
נערבב עד שהכל נמס
ונקרר מעט
לבלילה:
6 ביצים מופרדות
חצי כוס סוכר
1 סוכר וניל
2 כוסות קמח תופח
מקציפים חלבונים עם סוכר וסוכר וניל לקצף חזק מאוד ומניחים בצד
בקערב נפרדת מערבבים חלמונים עם הבלילה שבישלנו ומוסיפים את הקמח
מוסיפים את החלבונים בתנועות עטיפה
מעבירים לתבנית משומנת עגולה קוטר 28 או חדפ מלבנית או מרובעת 25/25 אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שקיסם יוצא יבש.
מכינים ציפוי שוקולד של פעם:
4 כפות מים
4 כפות קקאו
4 כפות סוכר
100 גרם חמאה
כף תמצית וניל
מבשלים יחד על אש קטנה עד שזה מבריק והכל נמס.
יוצקים על העוגה כשזה חם.מצפים גם במסגרת העוגה
לעיטור [לא חובה] לצפות בקוקס ממותק או רגיל את המסגרת
בתאבון
********
מוצר מומלץ 💥💥
משטח האפייה המקורי והאיכותי בשני גדלים לבחירה, ובמחיר בלעדי
לפרטים ולהזמנות 👇🏼
⏬
לקבוצת הדילים והמבצעים שלנו👇🏽
⏬
לקבוצת המתכונים שלנו בוואטסאפ👇🏽
.
.


Comments