לערב שבת או לחג קדרת אוסובוקו כבש ארוחה נפלאה בסיר אחד - השף מיכה כלפה
- שף מיכה כלפא
- לפני 4 שעות
- זמן קריאה 1 דקות
לערב שבת או לחג קדרת אוסובוקו כבש ארוחה נפלאה בסיר אחד - השף מיכה כלפה
מצרכים:
5 חתיכות אוסובוקו כבש או טלה
2 חבילות פטריות שומפניון פרוסות לרבעים - כמה שיותר סוגי פטריות עדיף
1 שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
2 גזרים חתוכיך לקוביות קטנות.
3 בצלים קטנים חתוכים לקוביות
2 מקלות סלרי חתוכים בינוני
10 שיני שום שלמות
5 שיני שום קתוש
2 תפו"א חתוך לקוביות בינוני
חצי צרור כוסברה
חצי צרור פטרוזיליה
4 כפות רסק עגבניות
כף כמון
כפית כורכום
כף ראס אל חנות
7 עלי דפנה
10 כפות שמן זית
1 פלפל חריף חתוך לעיגולים.....מי שלא רוצה חריף אז חבל...
2 ליטר מים חמים
3 כפות שטוחות של פפריקה אדומה
1 מקל קינמון
מלח ופלפל בסוף לפי הטעם
אופן הכנת המנה:
1. מקמחים את הבשר ומטגנים אותו מעט בשמן זית מכל הצדדים ומוצאים את הבשר החוצה.
2. בסיר שטיגנו בו את הבשר מוספים את שמן הזית והתבלינים והירקות ומערבבים .
3. מספים את המים ואת הפטרוזיליה והכוסברה.
4. מכנסים בזהירות את הבשר ומביאים לרתיחה.ואז מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה.
5. הבישול הוא בישול ארוך של 5 שעות עד שהבשר רח מאוד ( זמן הבישול תלוי בעובי וגודל הבשר)
6. מי שרוצה רוטב סמיך יותר
שיצמצם את הרוטב עוד חצי שעה.
7. בתאבון
********
מוצר מומלץ❣️
סיר רוסטר איכותי 7.5 ליטר, מתאים לכל סוגי הכיריים.
מתאים לבישול בתנור עד 180 מעלות עם מכסה
ועד 240 מעלות ללא המכסה, ומתאים לכל סוגי הכיריים.
לפרטים 👇🏼
🔝
הצטרפו לקבוצת המבצעים והדילים הסודיים שלנו👇🏼
*
מוזמנים לקבוצת המתכונים שלנו בוואטסאפ 👇🏼

