ארוחה בהופ-הופ טאק-טאק חזה עוף צלוי על כרוב אין אחד שלא יאהב - השף דוד גדג'
- דוד גג'
- 41false43 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)
- זמן קריאה 1 דקות
ארוחה בהופ-הופ טאק-טאק חזה עוף צלוי על כרוב אין אחד שלא יאהב - השף דוד גדג'
תבנית קוטר 26
למצע הכרוב:
רצועות מחצי כרוב לבן
שלוש כפות טחינה גולמית
שתי כפות סילאן
כפית מלח שטוחה
רבע כפית פלפל שחור
כף שום כתוש
לחזה עוף:
4-5 יח׳ חזה עוף שלם וחצוי-נקי מוכן לעבודה
כפית פפריקה
רבע כפית כורכום
חצי כפית כמון
כפית מלח שטוחה
חצי כפית פלפל שחור
כפית שום כתוש
שתי כפות טחינה גולמית
כף סילאן
רבע כוס מים קרים
אופן ההכנה:
1. נכניס את רצועות הכרוב לתבנית, מעל את הטחינה הגולמית, סילאן, מלח, פלפל שחור ושום. בזערת הידיים נערבב היטב ונשטח למצע משגע. נכניס לתנור שחומם מראש 200 מעלות טורבו ל -15 דקות.
2. בזמן שהכרוב בתנור, נחרוץ בעזרת סכין חדה את חזות העוף, בצורת שתי וערב. נניח אותם על מגש ונכין מרינדה.
3. נכניס את כל מרכיבי המרינדה שרשומים מעלה לקערה ובעזרת מטפרה נערבב היטב.
4. נמרח את כל חזות העוף במרינדה משני הצדדים וניעזר במברשת סיליקון.
5. נוציא את הכרוב מהתנור- חצי בישול.
6. נניח עליו את על חזות העוף עם צד החריצים כלפי מעלה.
7. נכניס לתנור על אותו החום בערך לעוד 9-11 דקות - תלוי בעובי של חזה העוף.
8. נוציא, נפרוס למניפות ונגיש!
בבצלחה ובתאבון
ובאהבה ממני אליגם
השף דוד גדג׳
***********
מוצר מומלץ 💥
מארז 3 מחבתות קוטר: 20, 24, 28 ס"מ. עם הנקודה האדומה מבית darna במחיר בלעדי!
לפרטים ולהזמנות 👇🏼
⏬
לקבלת המתכונים שלנו בוואטסאפ👇🏽
⏬









תגובות