top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש

מתכון אמיתי לז'אבן מרוקאי - השף מיכה כלפא

תמונת הסופר/ת: שף מיכה כלפאשף מיכה כלפא

מתכון אמיתי לז'אבן מרוקאי - השף מיכה כלפא


אפשר לצבוע אותו בצבעי מאכל ולהוסיף אגוזים


מצרכים:

1 לימון

3 חלבונים

1 ק"ג סוכר

100 גרם פיסטוקים קלויים שלמים (50 גרם לזאבן ו 50 גרם לקישוט)

100 גרם שקדים קלויים שלמים (50 גרם לזאבן ו 50 גרם לקישוט)

1 כוס מים

3 טיפות מיי ורדים

1/2 כוס סוכר (לקפץ בחלבון)

10 גביע תבלין מסתיקה טחון דק דק - תבלין שקונים בחנות התבלינים. (זה לא חובה אבל רצוי מאוד)


אופן ההכנה:

1. מרתיחים את הסוכר עם כוס מים ולימון סחוט.


2. מערבבים כל הזמן כך שהסוכר יישאר שקוף ולא יהפוך לקרמל.


3. מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצף אחיד.


4. מעבירים את סירופ הסוכר לתוך קערת נירוסטה שיושבת בתוך סיר עם מים חמים. (אמבט מים חמים כלומר - בין מארי).


5. מוספים את מיי הורדים ומתחילים להוסיף עם מקצפת יד את קצף החלבונים בהדרגה עד לאיחוד מלא.


6. ממשכים להקציף עד שנהיה כמו מסטיק.


באהבה מיכה כלפא


*********

המלצה:

סט סירים ומחבתות מבית דארנה - איכותיים ביותר 👇








Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
  • Facebook

פודילס ישראל

©2022 by Foodeals
.

bottom of page