מתכון אליפות עוגיות שושנים נוסטלגיות בטעם של בית - אילנה טל
- אילנה טל - ככה אני אופה את זה
- לפני 23 שעות
- זמן קריאה 1 דקות
מתכון אליפות עוגיות שושנים נוסטלגיות בטעם של בית - אילנה טל
עוגיות שושנים נוסטלגיות
מלאות בקצף חלבונים ממותק והפעם עם תוספת של אגוזי מלך קוקוס וקינמון, מה שהקפיץ את הטעם ברמות
לבצק
200 גרם חמאה/מחמאה לפרווה
3 חלמונים
1 גביע שמנת חמוצה (לפרווה כוס מיץ תפוזים)
3 וחצי כוסות קמח תופח ולפעמים יותר,תלוי
3 כפות סוכר
1 סוכר וניל
במיקסר עם וו גיטרה
מתחילים בהקרמת הסוכר סוכר הוניל והמחמאה למרקם משחתי , מוסיפים חלמונים ושמנת/מיץ ובסוף קמח, לשים לבצק נוח אחיד וטיפונת דביק
מכסים ומכניסים למקרר לשעה לפחות
מוציאים מהמקרר ומחלקים ל 4
למלית קצף חלבונים
אני מוסיפה עוד 3 חלבונים כי 3 לא מספיק
6 חלבונים
קורט מלח
כוס סוכר
1 פודינג וניל
להקציף חלבונים וסוכר לקצף ממש חזק ולהוסיף פודינג ולערבל רק עד איחוד לסיים את הערבוב עם לקקן
לשדרוג ערבבתי חצי כוס אגוזי מלך גרוסים עם חצי כוס קוקוס ומעט קינמון
הכנתי 2 כדורים בצק עם תוספת האגוזים ו 2 רגיל רק עם קצף חלבונים
מרדדים בצק ומורחים רבע מקצף החלבונים, מעל מפזרים מהתערובת בנדיבות, חותכים בעזרת גלגלת לרצועות ומגלגלים אחת אחת.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
מחממים מראש תנור ל 200 מעלות ואופים עד הזהבה
מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומתענגים לצד הקפה

