top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש

מרק עוף תימני עם קניידלך- אביגיל מייזליק

אביגיל מייזליק


מרק עוף תימני עם קניידלך


דרגת קושי: קלה פלוס זמן בישול: כשלוש שעות 10-12 מנות


3 כפות שמן זית

3 בצלים גדולים

4 גזרים

4 גבעולי סלרי כולל העלים

3 תפוחי אדמה

800 גרם בשר בקר למרק (צלעות או צוואר), חתוך לקוביות בגודל 3 ס”מ

400 גר’ כנפי עוף

2 כפיות חוואייג’ למרק

חופן גדול של כוסברה קצוצה

חופן גדול של פטרוזיליה קצוצה

מלח ופלפל, לפי הטעם

1 כפית סחוג ירוק או לפי הטעם

לקניידל’ך:

2 כוסות קמח מצה

3 כפות שמן

מלח ופלפל

2 כוסות מים רותחים

2 ביצים


מכינים את המרק: פורסים את הבצלים לעיגולים ומטגנים אותם בשמן במשך כ-10 דקות, עד שהם מזהיבים. מקלפים את הגזרים ופורסים אותם באלכסון לעיגולים. חותכים גם את גבעולי הסלרי לעיגולים אלכסוניים וקוצצים דק את העלים. חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות. מוסיפים לבצל את הירקות החתוכים, הבשר, הכנפיים וממלאים את הסיר במים. מביאים לרתיחה, מסירים את הקצף המצטבר מלמעלה, מנמיכים את האש ומוסיפים את החוואייג’, הכוסברה והפטרוזיליה. מתבלים במלח ופלפל. מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים כ-3 שעות או עד שהבשר רך מאוד. לקראת רבע השעה האחרונה לבישול מוסיפים את הסחוג לפי הטעם.

בזמן שהמרק מתבשל מכינים את הקניידל’ך: מערבבים בקערה את קמח המצה עם השמן, מלח ופלפל. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים היטב. מצננים מעט ומוסיפים את הביצים, מערבבים היטב עד שהן נטמעות בתערובת ושומרים במקרר כחצי שעה. יוצרים כדורים עגולים בקוטר 3 ס”מ ושמים אותם בתוך המרק, כחצי שעה לפני סוף הבישול.

מגישים את המרק לכל אחד עם הירקות האהובים עליו ולא שוכחים להוסיף מספר כדורי קניידל’ך נפלאים.








Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
  • Facebook

פודילס ישראל

©2022 by Foodeals
.

bottom of page