המנה המנצחת עוף בתפוחי אדמה בטטה ופטריות שלא תפסיקו ללקק את האצבעות - אילנה טל
- אילנה טל - ככה אני אופה את זה
- לפני 13 שעות
- זמן קריאה 1 דקות
המנה המנצחת שוקי עוף בתפוחי אדמה בטטה ופטריות שלא תפסיקו ללקק את האצבעות - אילנה טל
אני חושבת שאין בית שלא אוהבים/מכינים לשישי או בכלל מנת עוף
ובכן, קבלו מתכון מושלם וקל למנה כזו שלא תפסיקו ללקק את האצבעות.
אז לפני הכל נשטוף היטב שוקיי עוף כמספר הסועדים ונחרוץ פס לאורך העצם כדי לפתוח את השוק לצורת מניפה
נניח בצד ונכין מרינדה, כך:
כף חרדל דיג'ון
3 כפות דבש
2 כפות טריאקי
3 כפות רוטב ברביקיו
מלח
חצי כף פלפל שחור גרוס
כף פפריקה מתוקה
חצי כוס שמן זית
נערבב היטב ונוסיף פנימה את השוקיים
נניח בצד
במחבת נטגן ממש ל 5 דקות
5 בצלים קטנטנים חתוכים ל4 פלחים או 4 בצלים רגילים חצויים ופרוסים עבה
1 בצל סגול חצוי ופרוס עבה
1 כרישה ( החלק הלבן) חתוכה לפרוסות
את תערובת הבצלים נעביר לתבנית פיירקס
מעל נסדר את שוקיי העוף שהושרו במרינדה
נחתוך לפלחים 2 בטטות ונוסיף לקערה בה ישבו השוקיים ובנוסף גם סלסלת פטריות טריות, נערבב עם הרוטב שנשאר בקערה ונסדר מסביב ובין השוקיים
לאותה קערה נוסיף חצי כוס מים רותחים נשקש ונוסיף לפיירקס
נזלף מעל עוד מעט סילאן
נכסה בנייר אפייה רטוב ומעל בנייר אלומניום
נכניס לתנור שחומם מראש ל 200° לשעה, לאחר שעה נסיר את הניירות וניתן לתבשיל לקבל שיזוף מושלם.
נוציא ונתענג על כל ביס
בתאבון
********
מוצר מומלץ!!
סט 3 סוטאג'ים בגודל 24+28+3 ROSO, מתאימים לכל סוגי הכיריים וגם לתנור האפייה!!
מחיר בלעדי! להזמנות 👇🏼
⏬
הצטרפו לקבוצת המתכונים שלנו בוואטסאפ 👇🏽
💖


Comments