top of page
Post: Blog2_Post

ממרח לימון - נועם זיגדון


ממרח לימון


את המתכון הזה כולל הצילומים שלח רפאל דדוש

למריחת סנדוויצ'ים, לסלטים, ליד הבשר או הדג.


בוחרים כ- 8 לימונים גדולים שוטפים היטב ומניחים בסיר עם מים עד לכדי כיסויי, מניחים על להבה גבוה עד לרתיחה. לאחר הרתיחה מכבים משהים כ5 דקות. מחליפים מים ומחזירים ללהבה גבוה שוב עד לרתיחה מכבחם ומשהים שוב כ5 דקות. מסננים מהמים ומניחים להתקררות מוחלטת עם מכסה פתוח. לאחר השהייה והתקררות מוחלטת חוצים כל לימון לחצי ועם כף מוציאים התוכן לקערה.

את הקליפות עדיין לא זורקים.

מסלקים שאריות וגרעינים וכעת עם מוט בלנד טוחנים בקערה ומוסיפים מלח ובהדרגה מוסיפים חתיכות מהקליפות עד לקבלת מרקם רך וחלק כמו מיונז. ואז תוך כדי המשך טחינה להזליף שמן בזילוף דק מאוד כחצי כוס, עד לקבלת מרקם בהיר יותר.

לקחת 2 לימונים רגילים ולפרוס פרוסות בעובי של 3 מ"מ לסדר בצנצנת ולהוסיף מהרוטב שהכנו. ניתן להוסיף כפית אריסה או חתיכות פלפל שטה/צ'ילי. לקרר.


בהצלחה נועם זיגדון
















Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
  • Facebook

פודילס ישראל

©2022 by Foodeals
.

bottom of page