תבשיל חגיגי - צלי כתף עם פטריות / אריאלה גולדמן
- אריאלה גולדמן
- 15 באפר׳ 2024
- זמן קריאה 1 דקות
תבשיל חגיגי - צלי כתף עם פטריות / אריאלה גולדמן
נתח שלם טרי של צלי כתף נתח מס 5 במשקל 2 ק"ג
- לחמם מעט שמן ולהזהיב את הנתח מכל צדדיו
- להוסיף מים עד לגובה 2 ס"מ מעל הנתח
- להוסיף לסיר :
2 עלי דפנה
5 גרגירי פלפל אנגלי שלם
1 שורש סלרי קטן
1 שורש פטרוזיליה
1 בצל גדול
1 גזר קלוף
- להביא לרתיחה ולבשל כשעתיים וחצי-שלוש עד ריכוך מושלם
- לסנן את הנתח ולצנן היטב. לעטוף בנייר אפייה ומעל ברדיד אלומיניום ולהכניס למקרר עד יום למחרת
- את הנוזלים בהם התבשל הבשר ( ציר בקר ) לסנן ולאחסן בכלי נפרד במקרר עד יום למחרת
- יום למחרת ליפרוס את הנתח לפרוסות .
- בסיר רוסטר / או סיר רחב חסין אש לחמם 4 כפות שמן , כפית כורכום וכף סוכר חום ולטגן עד הזהבה 2 בצלים גדולים פרוסים לטבעות דקיקות
- להוסיף ולהזהיב 2 סלסילות של פטריות שמפניון טריות פרוסות , כפית פלפל שחור גרוס, כפית מלח ,חצי כף כמון ,כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
- להוסיף ולסדר את פרוסות הבשר במרכז הסיר בצורת מניפה ואת הפטריות בשולי הסיר
מעל למזוג מהמים בהם בושל הבשר (הציר ששמרנו במקרר)
כחצי ס"מ מעל גובה הבשר ,להוסיף 2 כפות סילאן,כף גדושה רסק עגבניות, חצי כוס יין אדום חצי יבש שהכי טעים לכן, מלח לפי הטעם.
- להביא לרתיחה,להנמיך להבה ולבשל כשעה
- להרטיב נייר אפייה,לסחוט ולקמט ולהניח מעל התבשיל .להעביר לתנור 180 מעלות כשהתבנית למשך שעה
- להסיר את הכיסוי,להשחים ולהגיש
*************
מוצר מומלץ❣️
קוצץ הירקות המקורי master slicer חובה בכל מטבח.
לפרטים ולהזמנות 👇🏼
⏬
הצטרפו לקבוצת הדילים והמבצעים שלנו 👇🏽

Comments