top of page
Post: Blog2_Post

תבשיל חגיגי - צלי כתף עם פטריות / אריאלה גולדמן

תבשיל חגיגי - צלי כתף עם פטריות / אריאלה גולדמן


נתח שלם טרי של צלי כתף נתח מס 5 במשקל 2 ק"ג

- לחמם מעט שמן ולהזהיב את הנתח מכל צדדיו

- להוסיף מים עד לגובה 2 ס"מ מעל הנתח


- להוסיף לסיר :

2 עלי דפנה

5 גרגירי פלפל אנגלי שלם

1 שורש סלרי קטן

1 שורש פטרוזיליה

1 בצל גדול

1 גזר קלוף


- להביא לרתיחה ולבשל כשעתיים וחצי-שלוש עד ריכוך מושלם


- לסנן את הנתח ולצנן היטב. לעטוף בנייר אפייה ומעל ברדיד אלומיניום ולהכניס למקרר עד יום למחרת


- את הנוזלים בהם התבשל הבשר ( ציר בקר ) לסנן ולאחסן בכלי נפרד במקרר עד יום למחרת


- יום למחרת ליפרוס את הנתח לפרוסות .


- בסיר רוסטר / או סיר רחב חסין אש לחמם 4 כפות שמן , כפית כורכום וכף סוכר חום ולטגן עד הזהבה 2 בצלים גדולים פרוסים לטבעות דקיקות


- להוסיף ולהזהיב 2 סלסילות של פטריות שמפניון טריות פרוסות , כפית פלפל שחור גרוס, כפית מלח ,חצי כף כמון ,כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן


- להוסיף ולסדר את פרוסות הבשר במרכז הסיר בצורת מניפה ואת הפטריות בשולי הסיר

מעל למזוג מהמים בהם בושל הבשר (הציר ששמרנו במקרר)

כחצי ס"מ מעל גובה הבשר ,להוסיף 2 כפות סילאן,כף גדושה רסק עגבניות, חצי כוס יין אדום חצי יבש שהכי טעים לכן, מלח לפי הטעם.


- להביא לרתיחה,להנמיך להבה ולבשל כשעה


- להרטיב נייר אפייה,לסחוט ולקמט ולהניח מעל התבשיל .להעביר לתנור 180 מעלות כשהתבנית למשך שעה


- להסיר את הכיסוי,להשחים ולהגיש


*************

מוצר מומלץ❣️

קוצץ הירקות המקורי master slicer חובה בכל מטבח.

לפרטים ולהזמנות 👇🏼

הצטרפו לקבוצת הדילים והמבצעים שלנו 👇🏽



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
  • Facebook

פודילס ישראל

©2022 by Foodeals
.

bottom of page