קובה במלית צמחונית - אריאלה גולדמן
- אריאלה גולדמן
- 2 באוג׳ 2022
- זמן קריאה 1 דקות
קובה במלית צמחונית - אריאלה גולדמן
▪︎ אפשר להכין את המרק עם במיה/ דלעת/סלק אדום/ עלי מנגולד ובקיצור מה שהכי אוהבים
☆ מרק:
~ לחמם רבע כוס שמן עם חצי כפית כורכום ולהזהיב בצל חתוך דק ו2 גבעולי סלרי פרוסים
~ להוסיף 4 עגבניות גדולות ועסיסיות חתוכות לקוביות קטנות ולטגן עד ריכוך
~ להוסיף קופסה קטנה של רסק עגבניות ולתבל:
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כף מלח/ או אבקת מרק עוף
כף פפריקה
כפית תבלין מלח לימון
כף סוכר
~ להוסיף קוביות דלעת יחד עם הקליפה ( כך לא תהפוך לסמרטוטית )
~ למזוג ליטר וחצי מים,להביא לרתיחה ,להנמיך ללהבה בינונית ולבשל 35 דקות
~ להגביה להבה,להכניס את הקובה ככה ברתיחה ואז אחרי 10 דקות לערבב בעדינות מתחתית הסיר כלפי מעלה כדי לוודא שקובה לא נצמדו אל התחתית.
~ להנמיך ללהבה בינונית ולבשל 20 דקות נוספות
☆ מעטפת :
~ לערבב עם כף :
2 כוסות סולת + 3 כפות מים
חצי כפית מלח
~ להניח בצד ל 10 דקות ואז ללוש בעדינות
~ עם כפות ידיים רטובות ליצור כדורים קצת יותר קטנים מגודל פינג פונג ועם האגודל ליצור חור, למלא ולסגור.
☆ מלית :
~ לטגן עד הזהבה עם 5 כפות שמן וחצי כפית כורכום - 1 בצל חתוך דק ושורש פטרוזיליה קלוף ומגורר על פומפיה דקה. לתבל במלח ופלפל שחור גרוס
~להוסיף סלסילה של פטריות שמפניון טריות קצוצות דק דק ולהזהיב
~ לצנן היטב לפני שממלאים

Comments