פסטיה - עטרה ז׳ורנו
- עטרה ז'ורנו
- 26 ביולי 2022
- זמן קריאה 1 דקות
*מרכיבים:* חבילת עלי פילו. חצי קילו פרגית חתוכה לקוביות קטנות. 3 בצלים לבנים. 3 בצלים סגולים. 150 גרם צימוקים. 4 כפות כוסברה. תבלינים: מלח, פלפל שחור גרוס וצילי גרוס. 4 כפות סילאן.
*לאופן ההכנה:*
1. יש לטגן עד להזהבה מלאה את הבצל ולהוסיף את קוביות הפרגית ולטגן כ-5 דקות.
2. יש לערבב היטב ולהוסיף את הצימוקים, התבלינים והכוסברה ולטגן עוד כ-10 דקות עד שקוביות הפרגית מקבלות את צבעם.
3. להוסיף את הסילאן ולבשל עד שכל הנוזלים יתאדו.
לאחר שהפרגית מתקררת אני קוצצת בעזרת סכין את הפרגיות.
4. יש לשמן היטב את הדף הפילו על פסטיה מורכבת מ-2 דפים.
אין צורך לשמן את 2 הדפים מספיק רק את הדף העליון.
5. יש לשים כ-2 כפות גדושות במרכז הדף ולקבל בשני הצדדים ולאחר מכן לקפל למין רולדה קטנה.
6. יש לשמן מעט בשמן ולפזר מעל בשומשום ובקצח.
7. יש לאפות בחום של 190 מעלות למשך 25 דקות.

Yorumlar