מתכון מנצח גוזלאמה גבינות וירק - במטבח עם דיתוש
גוזלאמה הינו מאפה חלבי שהבצק שלו מורכב מיוגורט וקמח ומעט מלח.
כל אחד יכול להיות יצירתי ולמלא במגוון אפשרויות, למשל: מילוי חומוס מבושל עם בצל והמון כמון/רק ירק כמו עלי מנגולד, תרד, עלי זעטר, חובזה/ רק גבינות/ פטריות קצוצות מוקפצות עם בצל וכו'
המאפה עם המילוי מרודד בזהירות רבה ובעדינות לעובי דק של פחות מחצי ס"מ.
ניתן לאפות בתנור וניתן לטגן במחבת מעט משומנת(ממש רק מעט), בדומה לקאדה.
שמו לב!
הכנת הגוזלאמה דורשת סבלנות, עדינות ומיומנות שתלך ותשתכלל עם האימונים.
תענוג מובטח!
לבצק:
כ-5 כוסות קמח(כל קמח סופח נוזלים אחרת)
מיכל יוגורט 500 מל'(אם הבצק עדיין לא מתגבש בלישה, הוסיפו חצי גביע קטן או את כולו של יוגורט או שמנת).
מעט מלח
ערבבו עם הידיים והטמיעו את 3 החומרים יחד עד לקבלת בצק.
למילוי:
בצל סגול קצוץ מטוגן ומצונן
מעט סומאק (תבלין סגול שנותן חמיצות עדינה ומעט מליחות)
3 עלי מנגולד קצוצים
כמה עלי חובזה קצוצים
שני ענפי זעטר טרי- רק עלים קצוצים
שני ענפי אורגנו- רק עלים קצוצים
גבינת טוב טעם
קובית גדולה של פטה/בולגרית 5%
צפתית
* לערבב ולהניח בצד.
הכנה:
לקמח משטח עבודה ולקחת כדור בינוני בידיים מקומחות ולפתוח אותו על המשטח המקומח לעלה דק(עם מערוך).
במרכז להניח את המילוי ולשטח כך שישארו שוליים יפים(כ-8 ס"מ) ולסגור על המילוי בצורת מעטפה תוך כדי השטחה עם כף היד בעדינות.
כשסגרנו את כל פיאות המעטפה על המילוי נרדד בעדינות רבה את המאפה הממולא תוך סיבוב כל פעם לכיוון אחר כדי לשמור על ריבוע/עיגול, שלא יהפוך לנו למלבן ארוך.
לאפות בחום גבוה עד להשחמה או
לטגן במחבת מעט משומנת בשמן זית ולהפוך.
בסיום:
ממש ממליצה למרוח בשמן זית מעורבב עם 4-5 שיני שום קצוצות/כתושות.
ממש שווה להתאמץ ולהכין. טעם גן עדן.
בתאבון ♡
דיתוש
********
מוצר מומלץ❣️
משטח האפייה המקורי והאיכותי בשני גדלים לבחירה, ובמחיר בלעדי.
לפרטים ולהזמנות 👇🏼
⏬
הצטרפו לקבוצת הדילים והמבצעים שלנו בוואטסאפ 👇🏽

Comments