top of page
Post: Blog2_Post

סו בורק - בורקס מים - זיוה כהן



סו בורק - בורקס מים

מתכון של דפנה אוסטר מיכאל האלופה-מתנות קטנות


מאפה רחוב טורקי מלא שכבות שמקבל בפנים מרקם רך וטעים שופע בגבינות ותרד.

את הגרסה המקורית מכינים מעלים שנקראים יופקה אנחנו נצמד לגירסה הקצרה ללא מרגרינה/חמאה מוכן במגש מלבני וטעים


מצרכים

חבילה בצק פילו מופשר

*לתערובת הנוזלים שבו נטבול את הבצק:

3 ביצים

מיכל שמנת מתוקה

חצי כוס שמן

3/4 כוס חלב

קורט מלח


**נערבב הכל לתערובת אחידה

*מילוי

תרד טרי 500 גרם

250 גרם פטה

150 גרם מוצרלה מגוררת

70 גרם צהובה מגוררת

מלח


**נערבב הכל יחד בקערה ונניח בצד


*הכנת השכבות

ניקח תבנית מלבנית ונשמן היטב בתרסיס שמן

שכבת בצק ראשונה תהיה 4 דפים כאשר ניקח שניים נטבול בתערובת הנוזלים ונניח בתבנית כך נעשה עם השניים הנוספים מעל נניח תערובת גבינות ושוב ניקח שני דפי בצק נטבול בנוזלים ונניח מעל כך נכין שלש שכבות לסיום שוב 4 דפי בצק.

את הנוזלים הנותרים נמזוג מעל כל המאפה נעזור לנוזלים לרדת מטה לקרקעית נפרוס מראש לקוביות ונניח במקרר למינימום שעה לספיגת הנוזלים.

ניתן להכין כמה שעות מבעוד מועד.

נחמם תנור ל180 מעלות ונאפה עד הזהבה כהה ויפה.

נוציא מהתנור וניתן למאפה כ-7 דקות מנוחה לפני שנאכל.















 
 
 

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
  • Facebook

פודילס ישראל

©2022 by Foodeals
.

bottom of page