סופגניות נפלאות - ליטל אשואל
- ליטל אשואל
- 21 בנוב׳ 2022
- זמן קריאה 1 דקות
סופגניות נפלאות - ליטל אשואל
מתכון: 1 קילו קמח מנופה 3/4 כוס סוכר 1 כף שמרים יבשים 1 כפית מלח חצי כוס שמן 3 ביצים בגודל L 1 כפית תמצית וניל גרדה מקליפת תפוז אחד 2 כוסות מים חמימים
אופן ההכנה: 1. בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח, סוכר ומלח ומערבבים. מוסיפים את השמרים ומערבבים.
2. בקערה נפרדת מערבבים: שמן, ביצים, תמצית וניל, גרדת תפוז ומים.
3. יוצקים את תערובת הרטובים על תערובת הקמח ולשים למשך חמש דקות לבצק רך ואחיד. משמנים מעט את פני הבצק עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כשעתיים! (לא לקצר תהליכים, לתת התפחה של שעתיים).
4. בזמן ההתפחה חותכים ריבועים מניירות אפייה (כ15).
5. לאחר שעתיים מחלקים את הבצק ל15 חלקים ומגלגלים כל חלק לכדור חלק. מניחים על ריבוע נייר אפיה. בשלב זה יהיה לכם שולחן מלא בסופגניות על ניירות אפיה. ממליצה להתיז ספריי שמן על כולם ולכסות במפת ניילון חד פעמית גדולה (כמו שמניחים על מפת שולחן).
6. מתפיחים כשעה וחצי! (שוב, לא לקצר).
7. מחממים ליטר שמן בסיר נמוך אך רחב. ניתן לבדוק אם השמן הגיע לטמפ' הנכונה ע"י בדיקה עם החלק התחתון של כף עץ, מניחים בתוך השמן, אם נוצרות בועיות סימן שהשמן חם דיו. בנוסף ממליצה בחום לשים בשמן חצי גזר, הוא יווסט את החום וימנע מהשמן להגיע לטמפרטורה גבוהה מידי.
8. מניחים בכל פעם 4 סופגניות על הצד של הסופגנייה, כלומר כשנייר האפייה כלפינו מעלה, מטגנים כ2-3 דקות מכל צד, מסירים בעדינות את נייר האפייה והופכים את הסופגנייה על צידה השני ומטגנים עוד 2-3 דקות.
9. מוציאים על נייר סופג וממתינים שהסופגניות יתקררו לחלוטין לפני שממלאים אותן.

Comments