נודל’ס מופלאים עם ירקות ירוקים, פטריות ואנטרקוט דק דק
דרגת קושי: קלה זמן בישול: 15 דקות 6 מנות
לאטריות:
1 חבילה אטריות נודל’ס
2 כפות שמן
לירקות:
4 כפות שמן
בצל גדול, קלוף ופרוס לרצועות
150 גרם שעועית ירוקה קפואה, מופשרת וחלוטה ל-3 ד’ במים רותחים
1/2 כוס אפונה קפואה, מופשרת וחלוטה ל-3 ד’ במים רותחים
100 גרם עלי תרד צעירים וקטנים או עלי סלק ללא הגבעול, קצוצים
1/2 כוס עלי בזיליקום
4 בצלים ירוקים, קצוצים דק מאוד
סלסלת פטריות
חבילת אנטרקוט דק דק (300 גר’)
6 שיני שום כתושות
2 כפות ג’ינג’ר טרי, מגורר גס
3 כפות רוטב סויה
3 כפות רוטב טריאקי
כף רוטב צ’ילי מתוק
חצי כפית סילאן או דבש
מלח, פלפל שחור גרוס
שומשום שחור או בוטנים קצוצים, להגשה
אופן ההכנה:
מכינים את האטריות: מכינים את הנודלס לפי ההוראות שעל האריזה. מעבירים את הנודלס המבושלים לקערה, מוסיפים את השמן ומערבבים. במידה ורוצים להכין נודל’ס אורז – משרים במים קרים.
מכינים את הירקות: מחממים במחבת גדולה או בווק את השמן, מוסיפים את הבצל ומקפיצים דקה או שתיים. מוסיפים את השום והג’ינג’ר ומערבבים. מוסיפים את השעועית הירוקה והאפונה ומטגנים 4 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. מוסיפים את התרד, הבזיליקום והבצל הירוק ומטגנים 2 דקות. מעבירים לצלחת. מטגנים את הפטריות הפרוסות דקה או שתיים ומעבירים לצלחת.
מטגנים את האנטרקוט: פורסים את הבשר לרצועות בעובי 2 ס”מ. מחממים שוב מעט שמן במחבת ומטגנים את רצועות האנטרקוט עד להזהבה קלה 2-3 ד’, מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לצלחת עם הירקות.
שמים את הנודל’ס במחבת, (אם זה נודל’ס אורז מוסיפים חצי כוס מים), מוסיפים למחבת את רוטב הסויה, הטריאקי, הצ’ילי המתוק וסילאן או דבש. מערבבים ומקפיצים ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס. מבשלים 2 ד’ עד שהרוטב מסמיך מעט. מחזירים חזרה את כל הירקות והבשר למחבת ומקפיצים בעדינות את הכל יחד עוד דקה.
מפזרים את השומשום השחור או הבוטנים ומגישים מיד.


Comments