מתכון מנצח למרק אפונה - השף מיכה כלפה
- שף מיכה כלפא
- 12 בינו׳ 2024
- זמן קריאה 1 דקות
מתכון מנצח למרק אפונה - השף מיכה כלפה
מצרכים:
1/2 קילו אפונה יבשה (יש להשרות את האפונה לילה שלם במים ולשטוף אותה כמה פעמים)
1 שקית אפונה ירוקה קפואה
1 סלרי עלים קצוץ
2 בצל קצוץ
2 תפו"א מקולפים חתוכים לקוביות
3 גזרים קצוצים
חופן כוסברה
חופן פטרוזיליה
6 שיני שום קצוצות
3 כפות מרק עוף פרווה
מעט פלפל
אופן ההכנה:
1. מאדים את הבצל עם שמן זית , מוספים את הגזר, השום, הסלרי, תפו"א הכוסברה והפטרוזיליה.
2. מוספים מים ומביאים לרתיחה, מוספים את האפונה היבשה ומבשלים על אש קטנה כשעה, במידה וצריך מוספים מעט מים.
3. לאחר שהאפונה רכה מאוד זה הזמן להוסיף את מרק העוף , וטוחנים במערבל ידני.
4. לאחר שכל המרק טחון מוספים את האפונה הקפואה הירוקה ( היא תתבשל מהחום של המרק ) ומתקנים תיבול במלח ופלפל.
*********
מוצר מומלץ❣️
רוסוגריל - סיר אחד המשלב בין רוסטר לפלנצ’ה.
מתאים לבישול בתנור עד 180 מעלות עם מכסה
ועד 240 מעלות ללא המכסה, ומתאים לכל סוגי הכיריים.
ועכשיו במחיר בלעדי ובמשלוח חינם.
לפרטים 👇🏼
🔝
הצטרפו לקבוצת המבצעים והדילים הסודיים שלנו👇🏼
👩🏻🍳


Comments