מתכון מומלץ לזניה בשרית קלה להכנה ובטעם נדיר - אילנה טל
- אילנה טל - ככה אני אופה את זה

- 31 באוק׳
- זמן קריאה 2 דקות
מתכון מומלץ לזניה בשרית קלה להכנה ובטעם נדיר - אילנה טל
ביום שישי הכנתי את הלזניה הכי פשוטה וקלה להכנה
ללזניה יש אין ספור מתכונים
אני משתפת אתכם באיך אני מכינה, ככה אצלי בבית אוהבים, וככה הכי טעים, לנו
מתחילים
אני הכנתי לזניה לא גדולה מדי אם אתם מכינים גדולה תכפילו כמויות
מטגנים 2 בצלים קצוצים עד ממש הזהבה
מוסיפים 3 שיני שום כתושות וממשיכים לטגן כדקה
מוסיפים חצי קילו בשר בקר טחון ןמטגנים עד פירוק הבשר
מתבלים ב:
מלח
בהרט
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
ומערבבים יחד
מוסיפים קופסת עגבניות מרוסקות מערבבים ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים
מבשלים על אש קטנה עוד 10 דקות
מכינים תבנית שמתאימה ללזניה, אני השתמשתי בחדפ אפשר גם בפיירקס
את דפי הלזניה שלי אני אוהבת לבשל מעט לפני שאני מסדרת בתבנית,לא חובה אך רצוי מאוד
בסיר רחב מביאים לרתיחה מים עם מעט מלח וכף שמן, מוסיפים פנימה בכל פעם כמה יח דפי לזניה ומבשלים עד מעט ריכוך, ככה שהדפים מתקפלים ומעט רכים מוציאים ומכניסים סיבוב נוסף של דפי לזניה
בניית השכבות
לפעמים אני מוסיפה בין השכבות פרוסות חציל מטוגנות, הפעם החלטתי שלא,במידה וכן תרצו תסדרו פרוסות חציל מטוגנות מעל הבשר ומעל החציל שוב שכבת דפי לזניה
מסדרים בתחתית התבנית שורה של דפי לזניה, מעל יוצקים בנדיבות מהרוטב ושוב דפי לזניה כך בונים שכבות עד שהרוטב כמעט נגמר, משאירים ממש כוס לחלק העליון
מסיימים בשורת דפי לזניה שמעל אני יוצקת את שארית הרוטב,אני לא מפוצצת ברוטב מעל,אוהבת שמעט יבש
קוצצים מעט סלרי ומפזרים מעל
מחממים תנור ל 200°
עוטפים את התבנית בנייר אלומניום ואוטמים ממש
מכניסים ואופים כ 45 דקות
מסירים נייר ונותנים ללזניה עוד 10 דקות בתנור.
מצננים מעט כדי שהחיתוך יהיה יפה ולא יתפרק
בתאבון
********
מוצר מומלץ💥💥
סיר טיגון 24 ס"מ 4 ליטר איכותי ומומלץ איכותי ומתאים לכל סוגי הכיריים. מחיר בלעדי!🇮🇱
לפרטים ולהזמנות 👇🏼
⏬
הצטרפו לקבוצת הדילים והמבצעים שלנו 👇🏽
.









תגובות