top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש

מפרום - תפוחי אדמה ממולאים בקציצה - זיוה כהן

תמונת הסופר/ת: זיוה כהן עושה קסמים במטבחזיוה כהן עושה קסמים במטבח


מפרום - תפוחי אדמה ממולאים בקציצה


מצרכים לתערובת הבשר

600 גרם בשר בקר טחון

כוס פטרוזיליה קצוצה

בצל גדול מגורר במגררת

כף רסק עגבניות

קורט קינמון

מעט אגוז מוסקט

מלח

פלפל


לערבב הכל יחד ולהניח למנוחה במקרר כ-3 שעות.

7 תפוחי אדמה מושרים במים עם מלח לריכוך קל כשעה.

לאחר נפרוס לעובי של כ1 ס"מ וכל פרוסה נחצה באמצע לרוחב אך לא עד הסוף, מתקבל כיס למילוי.

נמלא כל פרוסה בתערובת.


*לטיגון

נמזוג שמן קנולה בסיר שטוח גדול.

נקמח כל פרוסה ממולאה בקמח מעורבב עם 3 כפות פירורי לחם לאחר נתבול בביצה משני הצדדים ונטגן עד הזהבה.

נוציא ונניח בצד ע"ג נייר סופג.


*רוטב

קופסא עגבניות למרוסקות

2 כפות רסק עגבניות

בצל קצוץ

שמן קנולה

רבע כפית קינמון

א. מרק עוף לפי הטעם

חצי כפית פפריקה

כפית שטוחה חוויג'

חצי כוס מים


אופן הכנה

נשתמש בסיר רחב, נכניס מעט שמן ובצל קצוץ נטגן עד הזהבה

נוסיף תבלינים ונפתח טעמים בעזרת טיגון קל.

נוסיף עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, מים ונביא לרתיחה ננמיך להבה ונוסיף א. מרק עוף.

כשהרוטב התבשל כ20 דקות והסמיך נוסיף לסיר את המפרום נסדר באופן שטוח ונבשל על להבה בינונית קטנה כחצי שעה או עד שתפוחי האדמה רכים.

נגיש ע"ג קוסקוס ונתענג מהטעם

















Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
  • Facebook

פודילס ישראל

©2022 by Foodeals
.

bottom of page