מפרום - תפוחי אדמה ממולאים בקציצה
מצרכים לתערובת הבשר
600 גרם בשר בקר טחון
כוס פטרוזיליה קצוצה
בצל גדול מגורר במגררת
כף רסק עגבניות
קורט קינמון
מעט אגוז מוסקט
מלח
פלפל
לערבב הכל יחד ולהניח למנוחה במקרר כ-3 שעות.
7 תפוחי אדמה מושרים במים עם מלח לריכוך קל כשעה.
לאחר נפרוס לעובי של כ1 ס"מ וכל פרוסה נחצה באמצע לרוחב אך לא עד הסוף, מתקבל כיס למילוי.
נמלא כל פרוסה בתערובת.
*לטיגון
נמזוג שמן קנולה בסיר שטוח גדול.
נקמח כל פרוסה ממולאה בקמח מעורבב עם 3 כפות פירורי לחם לאחר נתבול בביצה משני הצדדים ונטגן עד הזהבה.
נוציא ונניח בצד ע"ג נייר סופג.
*רוטב
קופסא עגבניות למרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
בצל קצוץ
שמן קנולה
רבע כפית קינמון
א. מרק עוף לפי הטעם
חצי כפית פפריקה
כפית שטוחה חוויג'
חצי כוס מים
אופן הכנה
נשתמש בסיר רחב, נכניס מעט שמן ובצל קצוץ נטגן עד הזהבה
נוסיף תבלינים ונפתח טעמים בעזרת טיגון קל.
נוסיף עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, מים ונביא לרתיחה ננמיך להבה ונוסיף א. מרק עוף.
כשהרוטב התבשל כ20 דקות והסמיך נוסיף לסיר את המפרום נסדר באופן שטוח ונבשל על להבה בינונית קטנה כחצי שעה או עד שתפוחי האדמה רכים.
נגיש ע"ג קוסקוס ונתענג מהטעם



Comments