top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש

מאפה פילו עם תפוחי אדמה ופטריות - אריאלה גולדמן

תמונת הסופר/ת: אריאלה גולדמןאריאלה גולדמן

מאפה פילו עם תפוחי אדמה ופטריות - אריאלה גולדמן


▪︎ כמות -8 יח

▪︎חבילת בצק פילו- להפשיר במקרר למהלך הלילה.


☆ מלית:

לערבב יחד בקערה:

3 תפוחי אדמה קלופים,מבושלים ומעוכים לפירה

סלסילה קטנה של פטריות שמפניון חצויות ופרוסות דק- מטוגנות בשמן ותבלין כורכום עד הזהבה

בצל גדול קצוץ - מטוגן עד הזהבה

מלח,פלפל שחור גרוס


☆ הכנת הבורקס-

- להניח על משטח עבודה דף פילו.להבריש את הדף בשמן / שמן זית מעליו עוד עלה משומן גם הוא.

- לחצות את הדף לחצי.

על תחתית של כל חצי מהבצק לסדר תלולית שמנמנה מהמחית

- לקפל הבצק מ 2 צדדיו ולגלגל בצורה הדוקה

כך להמשיך עם יתר דפי הפילו שבחבילה

- להניח בתבנית עם נייר אפייה

- להבריש את הבורקסים בשמן ולפזר שומשום / או קצח/ או פרג

▪︎לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות,תוכנית אפייה רגילה עד להזהבה מושלמת


- להגיש עם סלט עגבניות חריף וטחינה -

☆ לסלט העגבניות-

- לערבב יחד-

3 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות

1 פלפל חריף ירוק

1 בצל בינוני

4 שיני שום קלופות

מיץ סחוט טרי מחצי לימון

מלח,פלפל שחור גרוס

שמן זית


☆ טחינה-

▪︎לערבב יחד-

1 כוס טחינה גולמית

2 שיני שום כתושות

3/4 כוס מים קרים

1/2 לימון בינוני סחוט

1/2 כפית מלח

▪︎לעטר ב 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה












Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
  • Facebook

פודילס ישראל

©2022 by Foodeals
.

bottom of page