מאפה פילו עם תפוחי אדמה ופטריות - אריאלה גולדמן
▪︎ כמות -8 יח
▪︎חבילת בצק פילו- להפשיר במקרר למהלך הלילה.
☆ מלית:
לערבב יחד בקערה:
3 תפוחי אדמה קלופים,מבושלים ומעוכים לפירה
סלסילה קטנה של פטריות שמפניון חצויות ופרוסות דק- מטוגנות בשמן ותבלין כורכום עד הזהבה
בצל גדול קצוץ - מטוגן עד הזהבה
מלח,פלפל שחור גרוס
☆ הכנת הבורקס-
- להניח על משטח עבודה דף פילו.להבריש את הדף בשמן / שמן זית מעליו עוד עלה משומן גם הוא.
- לחצות את הדף לחצי.
על תחתית של כל חצי מהבצק לסדר תלולית שמנמנה מהמחית
- לקפל הבצק מ 2 צדדיו ולגלגל בצורה הדוקה
כך להמשיך עם יתר דפי הפילו שבחבילה
- להניח בתבנית עם נייר אפייה
- להבריש את הבורקסים בשמן ולפזר שומשום / או קצח/ או פרג
▪︎לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות,תוכנית אפייה רגילה עד להזהבה מושלמת
- להגיש עם סלט עגבניות חריף וטחינה -
☆ לסלט העגבניות-
- לערבב יחד-
3 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות
1 פלפל חריף ירוק
1 בצל בינוני
4 שיני שום קלופות
מיץ סחוט טרי מחצי לימון
מלח,פלפל שחור גרוס
שמן זית
☆ טחינה-
▪︎לערבב יחד-
1 כוס טחינה גולמית
2 שיני שום כתושות
3/4 כוס מים קרים
1/2 לימון בינוני סחוט
1/2 כפית מלח
▪︎לעטר ב 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

Comments