מצרכים: שלוש וחצי כוסות קמח מנופה 1 כף שמרים יבשים רבע כוס סוכר רבע כוס שמן כוס וחצי מים חמימים 1 כפית גדושה מלח חלמון ביצה + כפית שמן .למריחה שומשום לפיזור
אופן ההכנה:
לערבב קמח, שמרים וסוכר. להוסיף את השמן. ואת המים בהדרגה!!!! תוך כדי לישה אם הבצק קשה או יבש, מוסיפים עוד מעט מים. אם הבצק דביק, להוסיף מעט מאוד קמח. להוסיף את המלח.
לשים 9 דקות. הבצק צריך להיות רך ונעים ונוח לעבודה.. ללוש במיקסר, עם וו לישה. לכסות את הקערה, להניח לתפיחה. עד להכפלת הנפח.
להוציא את האוויר מהבצק ולשים עוד שתי דקות. לחלק את הבצק, לעצב לאיזה צורה שרוצים. עם ידיים משומנות .. להניח את הלחמניות בתבנית על נייר אפייה. ולהניח לעוד תפיחה לעשרים דקות.
למרוח בחלמון עם כפית שמן, לערבב היטב. לפזר שומשום אפיה בחום של 180 מעלות כעשרים דקות, עד שהלחמניות זהובות.

Comments