כתף בקר בבישול ארוך עם יין אדום - דויד וארן
- דוד וארן
- 2 באוג׳ 2022
- זמן קריאה 1 דקות
כתף בקר בבישול ארוך עם יין אדום, עגבניות שרי ועוד
מצרכים למתכון
8 מנות/יחידות, 426 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
כתף בקר - 1 ק"ג נתח בשר בקר מס` 5 או 6 מים - 4 כוס - סה"כ (960 מ"ל) לבישול נתח הבשר מלח - כפית שטוחה עלי דפנה - 6 עלה בצל - 1 ק"ג חתוך לרצועות שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל) לטיגון מלח - 1/4 כפית שטוחה פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה גרוס כמון טחון - 1/4 כפית שטוחה פפריקה - כפית שטוחה יין אדום - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל) מים - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל) עגבניות שרי - 1/4 חבילה - סה"כ (250 גרם) חצויות גרגרי פלפל אנגלי - כף אחת
אופן הכנה:
1 להרתיח את המים עם המלח, עלי הדפנה והפלפל האנגלי. 2 להוסיף את הבשר ולבשל כשעה וחצי על להבה נמוכה או עד שמתרכך. 3 לקרר היטב ולחתוך לפרוסות דקות. 4 לטגן את הבצל בשמן עד שמזהיב, לסדר את פרוסות הבשר על הבצל, לפזר את התבלינים מעל, להוסיף את היין האדום, המים ועגבניות השרי, ולהמשיך לבשל עוד כ- 20 דקות על להבה נמוכה. 5 להעביר לכלי הגשה ולקשט כיד הדמיון.

Comments