בורקס סלומון עם תרד ופיטריות - נועם זיגדון
- נועם זיגדון
- 3 באוק׳ 2022
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 8 בינו׳ 2023
בורקס סלומון עם תרד ופיטריות
1 חבילת בצק עלים מרודד
4 מנות דג סלמון פרוס ללא עור ועצמות
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
לשטוף היטב את הדג לסנן ולייבש בנייר מגבת
לפזר עליו מלח ופלפל שחור
לחמם מחבת פסים עם שמן
לצרוב את הדג כ-3 דקות מכל צד
למילוי :
400 גרם עלי תרד שטופים
1 בצל גדול חתוך לקוביות
5 שיני שום כתושות
1 סלסלת פיטריות שמפיניון חתוכות
מיץ מחצי לימון
2 כפות צנוברים
כפית כמון
פלפל שחור
מלח
שמן
לטגן את הבצל עם שמן עד לשקיפות
להוסיף את הפיטריות והשום
ולטגן 3 דקות נוספות
להוסיף את התרד הלימון הצנוברים והתבלינים
לבשל על אש גבוהה עד לצימצום נוזלים
לפתוח את הבצק
לחלק אותו ל-2
לשים בחלק התחתון מהתערובת תרד
מעל להניח את הדג הצלוי
לסגור לרולדה
לחרוץ חריצים
למרוח בחלמון ביצה
לפזר שומשום
לאפות בתנור שחומם מראש על 180° כ-35 דקות
באהבה נועם זיגדון
********
המלצת האתר:
ניתן לרכוש אצלנו בחנות את מכשיר הלחיצה המושלם להשטחת בצק 👇🏽
.

Comments