בגטים שיפון - שף ערן גולני
- ערן גולני שף
- 21 ביולי 2022
- זמן קריאה 1 דקות
מצרכים:
480 ג' קמח לבן 240 ג' קמח מלא 240 ג' קמח שיפון 20 ג' שמרים 30 ג' סוכר חום 25 ג' מלח דק 650 מל מים פושרים
איך מכינים במיקסר מערבבים את כל הקמחים יחד עם השמרים והסוכר מוסיפים מים בהדרגה ולבסוף את המלח, לשים כ6 דקות על מהירות בינונית מתפיחים את הבצק למשך שעה. מחלקים לכדורים בגודל אגרוף או שוקלים 150 גרם ומתפיחים כשעה מכוסים במגבת. מרדדים כל כדור מכפלים לצורת נקניק ארוך ומסגרים בתבנית עם נייר אפייה מתפיחים עוד חצי שעה חורצים עם סכין גילוח חדשה או סכין חדה פסים ארוכים לאורך הבגט. מחממים תנור ל220 מעלות מכניסים לתנור (בעת הכנסת הבגטים שופכים חצי כוס מים בתחתית התנור) לאחר 7 דקות מורידים ל180 לעוד 18 דקות (רצוי לחזור לשפוך עוד פעם חצי כוס מים לתחתית התנור) לאחר מכן מוציאים ומחכים שהתקרר

Comments