אורז ריחני
3 כוסות אורז רצוי בסמטי
1 בצל קצוץ
3 גזרים חתוכים לג'ולינים
1 גמבה חתוכה לקוביות קטנות
פיטרוזליה קצוצה
פלפל ירוק חריף
2 מקלות קינמון
4-5 עלי דפנה
4-1/2 כוסות מים
1/2 כף מלח
פלפל שחור
כורכום
כמון
שמן
לקישוט להשחים עם מעט שמן :
1 בצל חתוך לפרוסות דקות
חופן שקדים קלופים
לטגן בצל עם מעט שמן עד לשקיפות
להוסיף את הגזר והגמבה לאדות 5 דקות
להוסיף את המים והפיטרוזליה
להכניס את הפלפל חריף הקינמון ועלי דפנה
לתבל
להביא לרתיחה
לשטוף את האורז
להכניס לסיר
לבשל על אש גבוהה עם סיר פתוח
עד שהמים מגיעים לגובה האורז
להעביר ללהבה בנונית אש נמוכה
לכסות את הסיר ולבשל כ-20 דקות
להעביר לצלחת לפזר מעל את השקדים והבצל המטוגן
באהבה נועם זיגדון

Comentarios